RECEPT: pangasiusfilet met een korst van pijnboompitten op een bedje van cherrytomaten

09 november 2018

Benodigdheden 2 personen:

  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 pangasiusfilet (eventueel met Italiaanse kruiden)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 afgestreken theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper & zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.

Pers de knoflook en was en snijd te tomaatjes doormidden. Meng dit samen met wat fijngesneden verse basilicum en een halve afgestreken theelepel Italiaanse kruiden en doe dit samen in de ingevette ovenschaal.

Hak de pijnboompitten wat fijner en meng dit met de andere helft (0,5 theelepel) afgestreken Italiaanse kruiden, 0,5 el olijfolie en wat verse basilicum naar wens.

Bestrijk de vis met het pijnboommengsel en leg deze op de tomaten in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met wat peper en een klein beetje zout

Zet de ovenschaal gemiddeld 25 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is.

 

Lekker met courgettespaghetti of rucola. Eet smakelijk!

 

Liever wel koolhydraten? Kook dan wat volkorenspaghetti bij het gerecht.