RECEPT: tagliatelle met zalm uit de oven

10 december 2018

Benodigdheden 2 personen:

  • 2 zalm moten
  • 1 broccoli
  • 4 tl crème fraiche (light)
  • 1 knoflookteen
  • ¼ rode peper
  • 15 mini tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • chili kruiden, peper & zout, bieslook (vers of gedroogd)
  • 120/150 gram ongekookte tagliatelle

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Besmeer de zalmmoten met 2 tl crème fraiche en leg deze in de oven schaal. Halveer de tomaatjes, pers de knoflook en snijd de rode peper fijn, meng dit met elkaar met een halve eetlepel olijfolie. Leg dit rond om de zalm moten.

Bestrooit de zalm & tomaatjes met de kruiden en zet voor +/-15 minuten in de oven tot dat de zalm gaar is.
Kook ondertussen de broccoli en tagliatelle beetgaar.

Breng de tagliatelle op smaak met wat kookvocht van de tagliatelle, 2 tl crème fraiche, peper & zout. Eet samen met de broccoli, zalm en tomaatjes!

 

 

Eet smakelijk!

 

Liever geen koolhydraten? Wok dan 2 minuten wat courgette spaghetti i.p.v. de tagliatelle