04 januari 2019
Benodigdheden voor 3 porties:
Voor de garnering:
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook samen met de kerriepoeder 3-4 minuten op middelhoog vuur. Snijdt de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de ui & knoflook. Zet vervolgens het mengsel net onder water en voeg de bouillonblok toe. Laat dit zo’n 20 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
Snijdt ondertussen de gerookte kip in stukjes en hak de noten fijn.
Giet 1 kopje kookvocht af van de bloemkool en pureer de rest tot een glad mengsel. Voeg een scheutje halfvolle melk toe en indien gewenst wat extra peper. Indien je de soep te dik vind kan je nog wat kookvocht of extra halfvolle melk toevoegen.
Serveer de bloemkool-kerriesoep met de kip, noten en voeg indien gewenst bieslook en/of koriander toe.
Een (zacht) gekookt ei is ook erg lekker in plaats van de kip of noten!
Eet smakelijk!