07 mei 2019
Benodigdheden voor 2 personen:
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voer daarna de knoflook, gember en peper toe. Wanneer dit goed gefruit is doe dit even apart in een bakje.
Was en kook ondertussen de bloemkool in 4-5 minuten beetgaar.
Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde koekenpan, bak hierin de kip goudbruin. Zet het vuur wat lager en doe de mosterd en tomatenpuree erbij, bak dit kort wat aan. Voeg vervolgens de melk toe met het knoflook-ui-gember-peper mengsel. Voeg vervolgens de kerriepoeder, kaneel, sojasaus en het citroensap toe. Voeg de beetgare bloemkool toe en laat dit met een deksel op de pan zachtjes pruttelen. Indien je de saus te dik vind kan je eventueel nog wat extra melk toevoegen.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst en dien samen met de curry op.
Eet smakelijk!