29 november 2016
Een verantwoorde lekkernij voor Sinterklaas?
Probeer eens deze appel-kaneel kwarktaart:
Wil je de taart extra verantwoord? Maak de taart dan zonder pepernotenbodem.
Benodigdheden voor 1 taart (10 punten)
– Bakpapier
– 24 cm springvorm
– 8 blaadjes gelatine
– 1250 gram Optimel kwark appel kaneel
– 250 gram rozijnen
– 1 tl kaneel
– 80 gram vloeibare boter
– 200 gram pepernoten
Week de gelatine blaadjes 8 minuten in koud water
Week de rozijnen 5 minuten in warm water
Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Doe de pepernoten in een keukenmachine en maal deze fijn of leg de pepernoten op een schone theedoek, vouw deze dicht en rol met de deegroller eroverheen totdat de pepernoten in hele kleine stukjes zijn. Schud de fijngemalen pepernoten in een kom en verwarm ondertussen 90 gram vloeibare boter in een pannetje, let op niet bruin laten worden. Voeg dit toe bij de pepernoten en meng dit door elkaar. Bekleed hiermee de bodem.
Haal de rozijnen uit het water en laat deze drogen op een theedoek. Knijp ondertussen de gelatineblaadjes uit en doe deze in een pan met ca. 4 el heet water en zet dit op heel laag vuur, let op niet koken! Laat de gelatine blaadjes oplossen met het water en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Doe ondertussen de Optimel kwark in een ruime kom. Zodra de gelatine op kamertemperatuur is voeg hier 2 el kwark bij en meng dit met elkaar. Voeg het gelatine kwark mengsel toe aan de Optimel kwark. Voeg vervolgens de rozijnen, kaneel toe.
Giet dit voorzichtig in de bakvorm en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met extra pepernoten of rozijnen.