Kip pesto maaltijdsalade

21 april 2020

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 kipfilets (100 gram per stuk)
  • 1 zak rucola sla
  • 1,5 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el pesto
  • 2 el olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • peper & zout
  • 100 gram volkorenpasta

 

Kook de pasta beetgaar. Bak de kipfilets goudbruin in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de ui en snijdt de paprika in blokjes. Meng dit samen met de rucola sla en voeg hier de pesto aan toe.  Zodra de pasta gaar is meng dit door het sla mengsel. Snijdt de kipfilet in reepjes en serveer dit samen met de parmezaanse kaas op het sla mengsel. Voeg nog wat extra peper toe aan het geheel. Eet smakelijk!

 

Eet je op advies koolhydraatarm? Vervang de pasta voor bloemkoolrijst en wok deze 2 minuten kort mee in de olie van de gebakken kipfilets.

 

Diëtist Nina – Asten – Diëtistenpraktijk – Voedings- & Dieetadvies