19 oktober 2020
Benodigdheden voor 6 porties
Indien gewenst:
Schil de pastinaak en snij in stuken. Pel en snipper de ui en knoflook, hak indien gewenst de gember en peper fijn. Was de tomaten en snijdt in grove blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruithier in de ui, knoflook, pastinaak (peper, gember naar smaak ca. 8 minuten op middelhoog vuur. Bak vervolgens 2 minuten de tomatenpuree mee zodat de zure smaak verdwijnt. Voeg de tomaten, water en groentebouillon tabletten toe en laat de soep ca. 25 minuten zachtjes koken. Pureer fijn met de staafmixer en bestrooi met verse peterselie
Eet smakelijk!
> Heb je een zoutarm dieet? Kies dan voor zoutarme bouillonblokjes
> Heb je een koolhydraatarm dieet? Hoog je vetten dan wat op door wat crème fresh of pesto toe te voegen voor het serveren.