08 november 2016
Herfst! Daarom een recept voor pittige pompoensoep
Benodigdheden voor 4 personen:
– 1 pompoen
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 1/2-1 rode peper
– 1 afgesreken eetlepel kerriepoeder
– 2 kippen bouillon blokken
– scheutje kookroom (light)
– water
– 2 el olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes. Snijd ook de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en ui 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen stukjes en kerriepoeder toe en bak dit 3 minuten mee. Doe vervolgens water in de pan zodat het pompoenmengsel net onder water staat en voeg de 2 bouillon tabletten toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmengsel tot een egale soep. Voeg naar smaak wat kookroom (light) toe!
TIP: als je de pompoen voor het snijden kort in de magnetron doet is hij makkelijker te snijden