RECEPT: Pasta met zalm & een gezonde romige saus

01 februari 2019

RECEPT: Pasta met zalm & een gezonde romige saus

2 personen:

  • 200 gram zalm / 2 zalm moten
  • 2 el vloeibare boter
  • 150 gram ongekookte volkoren pasta
  • 400 gram champignons
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 4 stengels Bosui
  • 50 gram Philadelphia
  • 70 gram halfvolle melk (indien je iets romiger wenst kan de helft vervangen voor kookroom light)
  • peper en zout

 

Verwarm 1 el vloeibare boter in een koekenpan en bak hierin de zalm moten gaar. Kook tevens de pasta volgens de verpakking gaar. Snijdt ondertussen de bosuitjes in ringetjes en de champignons in plakjes. Fruit deze samen met de knoflook en wat vloeibare boter in een andere koekenpan. Meng in een kom de Philadelphia light met de halfvolle melk en voeg hier wat peper en zout aan toe. Als de pasta gaar is giet deze af en voeg direct het Philadelphia-melk mengsel aan de warme pasta toe. Dien op met de groente & zalm.

 

Eet smakelijk!

 

Liever geen koolhydraten? Wok dan 2 minuten wat courgette spaghetti i.p.v. de tagliatelle of gebruik extra groenten zoals paprika, prei of courgette.