18 juli 2017
Verse pasta saus maken? Probeer eens deze verse paprika pastasaus.
Naast dit recept vind je nog meer verse pastasauzen op mijn website waaronder de bloemkool pastasaus of de welbekende tomaten pastasaus.
Paprika pastasaus voor 2 personen
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten op middelhoog vuur. Snijdt ondertussen de paprika in stukjes en voeg deze aan het ui-knoflook mengsel toe. Verkruimel vervolgens de groentebouillon blok in de pan en voeg de sambal oelek toe. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen en schep het regelmatig om. Voeg naar wens wat kruiden toe zoals kerrie, chilivlokken, basilicum etc. Doe het mengsel in een blender en pureer het glad. Voeg wat halfvolle melk toe om de saus wat dunner te maken.
Maak de saus klaar met bijvoorbeeld rundergehakt, kip of vis en kook er pasta bij. Voeg naar wens nog andere verse groenten toe.
Eet smakelijk!
Handige tip: maak een grote pan en vries de pastasaus in.