09 februari 2017
Weg met die pakjes en zakjes, maak heerlijk zelf gemaakte tomatensaus / tomatensoep!
Met dit recept heb ik al veel cliënten blij gemaakt.
Goed voor 4 liter tomatensaus/tomatensoep (je kan porties invriezen).
– 2 kg tomaten
– 3 uien
– 5 teentjes knoflook
– 2 winterpenen
– 1 groot blikje tomatenpuree
– 1 klein glaasje rode wijn
– 1 groenten bouillon tablet
– kruiden naar wens (peper, zout, kerrie, basilicum, Italiaanse kruiden, chili kruiden)
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze aan in de pan. Snijd vervolgens de winterpeen in stukjes en doe dit ook in de pan. Voeg kruiden naar wens toe en bak dit geheel 5-8 minuten. Voeg vervolgens de rode wijn toe en laat deze enkele minuten inkoken. Meng het blikje tomatenpuree mee in het mengsel en bak het nog 5 minuten. Snijdt ondertussen alle tomaten in stukken en voeg deze toe aan het mengsel. Meng het geheel onder elkaar en voeg water toe tot zo ver het net onder staat. Voeg 1 groenten bouillon tablet toe en laat het geheel 25 minuten koken. Pureer het (gedeeltelijk) glad met de staafmixer. Lekker als pastasaus maar ook heerlijk als soep.
Ps: kook je pasta gaar in de tomatensaus (voeg evt. klein glaasje water toe). Dit geeft veel meer smaak aan je pasta en verzadigd veel beter.